Reiki

Reiki is een energetische geneeswijze/massage die zijn oorsprong vindt in Japan. De grondlegger van Reiki is de Japanner Mikao Usui en Reiki betekent letterlijk ‘universele (rei) levensenergie (ki)’. Om te kunnen bestaan is er namelijk levensenergie nodig en deze energie is overal om ons heen, we zien het niet maar we kunnen het wel voelen. Reiki baseert zich op de aanwezigheid van universele levensenergie in ons lichaam en is een manier om de energie in lichaam en geest terug in balans te brengen door middel van (in)directe handoplegging. Bij Reiki wordt via de handen universele energie overgebracht naar de ander om blokkades op te ruimen en de balans te herstellen.

Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost door middel van deze handoplegging. Het vermindert fysieke en emotionele klachten. Als iemand pijn heeft in het lichaam maar de emotionele pijn is groter, dan gaat de energie automatisch daarheen omdat daar de behoefte aan helende energie het grootst is. We kennen allemaal wel het beeld van iemand die jouw wondje een kusje geeft, dat is hetzelfde principe en werkt met deze universele energie.

Reiki is love, Love is wholeness, Wholeness is balance, Balance is well being, Well being is freedom from disease
- Dr Mikao Usui

Ik ben momenteel Reiki II behandelaar waardoor ik heb leren werken met deze energie. Voor mij is Reiki een logisch gevolg op heel mijn verhaal. Het gaat om ‘voelen’ en werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Kom gerust op mijn behandeltafel liggen, een behandeling geeft een goed gevoel, balans en brengt rust. Het voelt als een warm bad. De ervaring van de behandeling kan voor iedereen anders zijn. De ene voelt warmte, de andere tintelingen of ziet kleuren of je merkt er niets van. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is en de ontvanger bepaalt bewust of onbewust wat ze met deze energie doen. Reiki is geen vervanger van reguliere geneeswijzen, enkel een aanvulling. Indien je geneesmiddelen neemt, overleg dan even met je huisarts.

Door een combinatie van systemisch werken en Reiki pak ik problemen holistisch en in de kern aan. Leren luisteren naar je lichaam, vertrouwen op jezelf en energie laten stromen om blokkades op te heffen. We gaan helemaal terug naar de essentie, je kern.

Werkwijze

Ik pas Reiki toe binnen mijn coaching gesprekken en je kan daarnaast losse Reiki sessies boeken. Elke Reiki sessie bestaat uit 60 minuten met een voor- en nabespreking en een behandeling.

Om met zuivere energie te werken is het beste om twee dagen op voorhand geen alcohol te drinken. Drink vooral veel water, ook na de behandeling drink je best zoveel mogelijk water en drink bij voorkeur geen alcohol. Op deze manier kunnen alle afvalstoffen die vrijkomen door de Reiki behandeling goed afgevoerd worden.

Jouw nieuw begin start hier.

info@re-exist.be
Gelieve jouw naam in te vullen
Gelieve jouw e-mail in te vullen
Gelieve jouw telefoon in te vullen
Schrijf hier jouw bericht

* De privacyverklaring is van toepassing.